Zdrvstveno stanje bivšeg zadrugara ponovo sve zabrinulo: Priključen je na infuziju, evo kako sve izgleda
Foto: M.M./ATAImages

EVO O ČEMU SE RADI

Zdrvstveno stanje bivšeg zadrugara ponovo sve zabrinulo: Priključen je na infuziju, evo kako sve izgleda

Fotografija se pojavila na društvenim mrežama

Objavljeno:

Bivši učesnik rijalitija "Elita", Samir Ramović, nedavno je otkrio da ima problema sa bubrezima.

Samir je sada ponovo sve zabrinio kada je na svom Instagram nalogu podelio fotografiju na kojoj se vidi da je priključen na infuziju.

O bolesti

- Funkcija bubrega je oštećena još davno, kada sam imao šest godina imao sam problem - bakteriju. Popio sam neku vodu koju nije trebalo. Tada mi je rađena biopsija bubrega, bio sam na određenoj terapiji. Kasnije se opet javio problem, u osmom razredu osnovne škole. Tada sam takođe bio na terapiji, ponovo je rađena biopsija, isti problem. Posle te terapije je funkcija bubrega bila oštećena, ali nije bilo drastičnog odstupanja od uredne funkcije, možda su neki parametri bili malo povišeni, gubio sam belančevine u urinu... 2009. sam imao upalu, jer sam trenirao fudbal - rekao je zadrugar i dodao:

Samir Ramović
foto: Printscreen Instagram/sakiramos

- Tada je počeo da mi kreatinin ide na gore. Ako je gornja granica za odraslu osobu 120, meni je tada otišao na 130, pa na 140, 150... Pre ulaska u rijaliti mi je bio oko 200. Kada sam izašao i ponovio nalaze, video sam da mi je funkcija bubrega naglo opala, taj kreatinin mi je otišao na 600 i nešto, urea na 32, a do 10 mislim da je granica normale. Odmah sam bio spreman za dijalizu, ali sam dobio određene lekove. Posle dve nedelje sam ponovio nalaze, urea je krenula da pada, samim tim sam odmah izbegao dijalizu, da ne dođe odmah do toga, ali mi je doktor odmah predložio da nađem kardiohirurga, da mi ugrade u ruci šta treba, da budem spreman za dijalizu. Prema njihovim predviđanjima, jako brzo će, najkasnije do Nove godine, ipak doći do dijalize. Trebalo bi da se uradi transplatacija bubrega, da ne dođe do dijalize.

Bonus video:

05:11

ĐUS ZA ESPRESO POSLE 100 GODINA: Reper o ESTRADI, evo kako komentariše SKANDALE

(Espreso/Blic/Nina Denda/prenela.B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.